Mainos
Mainos

60 miljoonaa venäläistä elää köyhyysrajan alapuolella

Noin 60 miljoonaa venäläistä eli 40 prosenttia kansasta elää köyhyysrajan alapuolella. Vallitseva elintaso takaa miehille tätä nykyä keskimäärin 60 vuoden iän, kun taas naiset sinnittelevät keskimäärin 66-vuotiaiksi. Venäläisten kurjuudesta kertoo Segodniaj-lehti. Lehden mukaan tilanne on nyt huomattavasti huonommalla tolalla kuin vielä viime vuoden marraskuussa, jolloin köyhyysluvut perustuivat valtion omiin tilastoihin. Uusimmat luvut on poimittu tiedeakatemian sosioekonomisesta tutkimuksesta.

Aiemmin julkaistujen lukujen mukaan noin kolmannes väestöstä eli 42 miljoonaa venäläistä eläisi kurjuudessa. Nyt tehdyn tutkimuksen mukaan jopa 15 prosenttia ihmisistä elää vain puolella siitä, minkä on laskettu riittävän minimitoimeentuloksi. Venäläisten kuukausittainen keskipalkka on tutkimuksen mukaan 340 markkaa. Vailla työtä on 14 prosenttia kansalaisista.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme