Mainos
Mainos

69-vuotias mies masturboi "vain satunnaisesti" julkisilla paikoilla – korkein oikeus vapautti tuomiosta

Italiassa korkein oikeus on kumonnut 69-vuotiaalle miehelle julkisesta masturboinnista annetun tuomion. Oikeuden mukaan masturbointi julkisella paikalla ei ole rikos, ellei paikalla ole alaikäisiä. Tapauksesta uutisoivat muun muassa CNN ja The Local.

69-vuotias mies oli alun perin saanut maaliskuussa 2015 kolmen kuukauden vankeustuomion sekä yli 3400 euron sakot masturboituaan naisopiskelijoiden edessä Catanian yliopistolla Sisiliassa.

Mies oli valittanut tuomiostaan hovioikeuteen, jossa tuomio oli pysynyt samana. Korkein oikeus kuitenkin kumosi miehen tuomion tällä viikolla.

Miehen asianajajan mukaan opiskelijat eivät kyenneet näkemään tämän toimia kunnolla, koska näkyvyys hämärässä oli huono. Mies oli myös puolustanut tekoaan sanomalla tekevänsä sitä vain ”satunnaisesti”.

– Lain mukaan tämä teko ei ole rikos, korkein oikeus totesi päätöksessään vedoten lainmuutokseen, joka tehtiin viime vuonna.

Lainmuutoksessa rikokseksi luokitellaan masturbointi alaikäisten läsnä ollessa. Jos paikalla on alle 18-vuotiaita, teosta voi saada jopa viiden vuoden vankeustuomion.

Opiskelijoiden edessä masturboinutta miestä uhkaavat yhä kuitenkin 5000–30 000 euron sakot teostaan. Oikeus päättää sakkojen määrästä myöhemmin.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme