Mainos
Mainos

81-vuotiaan miehen ihmepelastus vaati kahdeksan palomiehen uroteon: "Minulla olisi ollut enää kymmenen sekuntia elinaikaa"

On pienestä kiinni, että 81-vuotias Jim Duffy on tänä vuonna viettämässä kiitospäivää. Miehellä on myös erityinen syy olla kiitollinen hänet pelastaneille palomiehille. Tapahtumaketjua voisi kuvata 93. kadun ihmeeksi.

Viime kuussa valtava tulipalo raivosi New Yorkissa Duffyn kotirakennuksessa 93. kadulla. Palo oli niin massiivinen, että pelastusoperaatio vaati suuria ponnisteluita sekä harvoin käytettyjä tekniikoita paikalle saapuneilta palomiehiltä.

Asiasta kirjoittaa muun muassa CNN.

Kun parisataa palomiestä saapui paikalle, vain minuutteja hälytyksen jälkeen, koko kuusikerroksinen asuinrakennus oli liekeissä. Juuri, kun palomiehet olivat vetäytymässä oman turvallisuutensa takia, he kuulivat avunhuutoja. 

Iäkäs mies oli loukussa omassa asunnossaan viidennessä kerroksessa. Palomiesten tikkaat eivät ulottuneet niin korkealle.

Sen sijaan palomiehet päättivät kokeilla pelastusta köyden avulla. Tekniikkaa harjoitellaan kyllä usein, mutta tositoimissa sitä ei juurikaan käytetä. 

Yhteistyöllä kahdeksan palomiestä sai turvattua sekä pelastettavan Duffyn että toisensa. Iäkäs mies oli kärsinyt savusta ja kuumuudesta sekä saanut putoavia palasia niskaansa. 

Mies kannettiin alas sylissä, "kuin pieni lapsi".

– Sanoin hänelle, että "hei, olen Jimmy". Hän vastasi, että "olen myös Jimmy ja hymyili", yksi palomiehistä muistelee CNN:n haastattelussa.

Vaara ei kuitenkaan ollut ohi, sillä tuli tarttui miehiä kannattelevaan köyteen. Vain muutamaa sekuntia ennen kuin köysi paloi katki, miehet laskeutuivat maan kamaralle. 

Duffy kuljetettiin sairaalahoitoon. Hoidot jatkuvat vielä pitkään, mutta tällä viikolla hänellä oli mahdollisuus tavata ja kiittää pelastajiaan kiitospäivän alla. 

– Jos miehet eivät olisi tulleet, olisi minulla ollut kymmenen sekuntia elinaikaa, Duffy muistelee nyt.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme