Mainos
Mainos

88-vuotias saksalainen tuomittiin vankeuteen holokaustin kiistämisestä – saksalaismedialta naiselle pisteliäs lempinimi

88-vuotias saksalainen Ursula Haverbeck tuomittiin puolen vuoden vankeuteen holokaustin kieltämisestä. Hänet on tuomittu holokaustin kieltämisestä useasti aiemminkin, mutta hän ei ole tähän asti joutunut vankeuteen. Saksalaismedia on nimennyt Haverbeckin ”Natsimummoksi”.

Nyt Haverbeck tuomittiin vankeuteen viime vuoden tammikuussa Berliinissä järjestetystä puhetilaisuudesta, jossa hän kiisti Natsi-Saksan murhanneen miljoonia juutalaisia.

Haverbeck on Deutsche Welle -televisiokanavan mukaan vähätellyt natsien rikoksia tai kiistänyt ne. Televisiokanavan lähetyksessä hän kutsui holokaustia ”suurimmaksi ja pisimpään kestäneeksi valheeksi historian aikana”. Hän on myös kutsunut Auschwitzia valheeksi ja sanonut, ettei se ollut tuhoamis- vaan työleiri.

Haverbeck joutuu jälleen oikeuteen ensi kuun lopulla. Hän vastaa tuolloin uusiin syytteisiin holokaustin kieltämisestä.

Lisäksi Haverbeckin yhdessä edesmennen miehensä Georgin kanssa perustama "koulutusjärjestö" Collegium Humanum kiellettiin vuonna 2008. Myös Georg Haverbeck oli tunnustuksellinen natsi ja ehti olla Saksan kansallissosialistisen työväenpuolueen NSDAP:n jäsen.

Saksan laki kieltää vihanlietsonnan, natsismin ihanlun tai hyväksynnän sekä holokaustin kieltämisen tai trivialisoinnin. Rikoksesta voi saada kolmesta kuukaudesta viiteen vuoteen vankeutta.

Tuomiosta kertoi muun muassa Deutsche Welle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme