Mainos
Mainos

9-vuotiaan todellista sankaritekoa ylistetään – pelasti pikkuveljen uima-altaasta

9-vuotiaan saksalaispojan sankariteko on noussut otsikoihin Saksassa. 2- ja 9-vuotiaat veljekset olivat isoäidillään hoidossa, kun nuorempi heistä putosi puutarhassa olevaan uima-altaaseen.

Onnettomuus tapahtui Korbachin kaupungissa. Isoäiti oli juuri hakemassa vaippaa sisältä, kun 2-vuotias juoksi puutarhaan ja putosi kasvoilleen uima-altaaseen. 

Pikkupoika ei enää hengittänyt, kun veli ja isoäiti saivat hänet ylös altaasta. Venäjää äidinkielenään puhuva isoäiti ei osannut kunnolla saksaa, joten 9-vuotias soitti hätäkeskukseen. 

Hätäkeskuksen työntekijä opasti 9-vuotiasta ensiavussa. Hän antoi pikkuveljelleen sydänhierontaa sekä suusta suuhun -hengitystä. Ennen kuin ensihoitajat ehtivät paikalle, 2-vuotias oli saatu elvytettyä. 

Viranomaiset ylistivät 9-vuotiaan toimintaa hätätilanteessa. Hän oli osannut kuunnella ja noudattaa ohjeita täsmällisesti, vaikka pikkuveljen tilanne nostikin paniikkia ilmaan.

Asiasta kertoo muun muassa BBC.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme