Mainos
Mainos

Aaltola: Clinton porskuttaa kohti ehdokkuutta, Trump palautti asemiaan

Demokraattien Hillary Clinton porskuttaa vahvasti kohti presidenttiehdokkuutta, republikaanien Donald Trump palautti asemiaan odotetulla voitolla kotiosavaltiossa.

Näin kiteyttää Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola Yhdysvaltain New Yorkin osavaltion vaalitulosta. Trump ja Clinton ottivat molemmat osavaltiossa selvän voiton.

Aaltolan mukaan Bernie Sandersilla ei käytännössä ole enää mahdollisuuksia tavoittaa Clintonia, sillä tähän vaadittaisiin epärealistisen suuria prosentteja myös tulossa olevissa vahvoissa Clintonin osavaltioissa.

– Sandersin pitäisi luopua jossain vaiheessa, koska muuten hän tuhoaa puolueen mahdollisuuksia. Hänen sanomaansa pitää jollain lailla huomioida, sitä hän pelaa nyt, Aaltola arvioi.

Trumpin asema on voiton myötä otettava paremmin huomioon republikaanipuolueessa, Aaltola sanoo. Trumpilla oli hänen mukaansa vähän aikaa huonompi vaihe, hän hävisi muutaman vaalin ja häntä vastustava liike oli nousussa. Voitto palautti asemia.

– Kohti puoluekokousta mennään niissä tunnelmissa, että hän on selkeässä johdossa. Normaalissa tilanteessa normaalin ehdokkaan kohdalla tämä olisi kirkossa kuulutettu asia. Hänen kohdallaan on kysymysmerkkejä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme