Mainos
Mainos

Äänestys avioliittolaista veti kansaa uurnille Irlannissa

Irlannissa äänestys sukupuolineutraalista avioliitosta on vetänyt ennakoitua paremmin kansaa vaaliuurnille.

Irlannin yleisradioyhtiön RTE:n mukaan äänestysaktiivisuus oli yksi korkeimpia maan historiassa. Pääkaupunki Dublinin ja muutamien muiden kaupunkien äänestysprosentin ennustetaan nousevan yli 60:een.  

Korkea äänimäärä viittaa siihen, että kansan enemmistö on asettumassa sukupuolineutraalin avioliiton kannalle. Etukäteen oli esimerkiksi epävarmaa, käyvätkö monet lakimuutoksen kannalla olevat nuoret lopulta äänestämässä.  

- Näyttää siltä, että jos kaupunkialueilla äänestetään aktiivisesti, kyllä-äänet saavat enemmän kannatusta, sanoi Mattie McGrath, toinen kahdesta Irlannin parlamentin jäsenestä, jotka kampanjoivat avioliittolakia vastaan.  

Ennakkokyselyjen mukaan noin kaksi kolmesta irlantilaisesta olisi asettumassa hyväksyvälle kannalle. Sukupuolineutraalia avioliittoa kannattavat myös keskeiset poliittiset puolueet ja joukko isoja yrityksiä sekä julkisuuden henkilöitä.   

Asennemuutos Irlannissa on ollut suuri, sillä homoseksuaalisuus poistettiin maan rikoslaista vasta vuonna 1993.  

Äänestyksen tulosten odotetaan selviävän tänään iltapäivällä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme