Mainos
Mainos

Äänestys Etelä-Afrikan parlamenttivaaleissa alkoi

Presidentti Thabo Mbekin johtama ANC-puolue voittaa mielipidetiedustelujen mukaan kirkkaasti Etelä-Afrikan parlamenttivaalit.

Äänestys on alkanut Etelä-Afrikan parlamenttivaaleissa, jotka ovat vasta kolmannet demokraattiset vaalit kymmenen vuotta sitten päättyneen rotuerottelukauden jälkeen.

Mielipidemittausten mukaan presidentti Thabo Mbekin (kuvassa) johtama ANC on saamassa vaaleissa selkeän voiton varmistaen puolueelle mahdollisesti jopa ehdottoman enemmistön parlamentissa. Jos ANC voittaa vaalit, myös Mbekin toinen virkakausi on käytännössä varmistettu, sillä Etelä-Afrikassa parlamentti valitsee presidentin.

Mbeki äänesti ensimmäisten joukossa pääkaupungissa Pretoriassa. Hän sanoi Etelä-Afrikan olevan valmis rauhanomaisiin ja rehellisiin vaaleihin.

- Suuri päivä on koittanut. Poliitikot ovat puhuneet paljon, ja nyt on ihmisten vuoro puhua, presidentti sanoi lisäten olevansa varma ANC:n voitosta.

Kansanedustajien lisäksi eteläafrikkalaiset valitsevat tänään edustajat myös paikallisparlamentteihin.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme