Mainos
Mainos

Äänestys käyntiin Kreikan vaaleissa – kansa odottaa parempia aikoja

Kreikassa äänestys ennen aikaisissa parlamenttivaaleissa on alkanut.

Kilpailu suurimman puolueen asemasta on hyvin tasaväkinen. Vasemmistolaisen Syrizan ja konservatiivisen Uuden demokratian kannatus on mielipidemittausten mukaan käytännössä tasoissa. Kumpikaan puolueista ei näytä saavan yli puolta edustajanpaikoista parlamentissa.  

Äänioikeutettuja on lähes 10 miljoonaa. Monelle valinta on vaikea.  
– Äänestän erittäin surullisin mielin. Kaksi lastani ovat työttöminä ja elävät eläkkeelläni, jota on leikattu 1200 eurosta 750 euroon, kertoi Nikos-niminen entinen insinööri Skai TV:lle.  – Toivon, että tulossa on paremmat ajat, mutta en kyllä koe, että niin olisi tapahtumassa.  

Vaalihuoneistot sulkeutuvat klo 19 Suomen aikaa, jolloin julkaistaan ovensuukyselyjen tuloksia. Sisäministeriön odotetaan kertovan ensimmäisistä virallisista tuloksista kello 21:n jälkeen.  

Uusiin vaaleihin jouduttiin, kun Syrizaa johtava Alexis Tsipras erosi kuukausi sitten pääministerin paikalta. Päivää myöhemmin useat Syrizan kansanedustajat erosivat puolueesta ja perustivat oman ryhmän.

Tsipras taipui kesällä uuteen tukipakettiin Kreikan ulkomaisten velkojien kanssa. Kreikkalaiset olivat aiemmin torjuneet lainojen ehtona olleet säästötoimet kansanäänestyksessä.   

Vaalien jälkeisistä hallitusneuvotteluista odotetaan vaikeita, sillä Syriza ja Uusi demokratia eivät aio tehdä yhteistyötä keskenään.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot