Mainos
Mainos

Äänestysprosentti jäämässä 35:een Yhdysvalloissa

Amerikkalaisten pessimistinen suhtautuminen maan nykyhallintoon on heijastunut myös äänestysvilkkauteen eilisissä välivaaleissa. äänestysprosentti on jäämässä noin 35:een.

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtajan Mika Aaltolan mukaan äänestysaktiivisuus on melko tavallinen ja suosii välivaaleissa aktiivisemmin äänestäviä republikaaneja.

Hän sanoo, että alamäkiajattelu on maassa tavallista, mutta kansainväliset kriisit ja terroriuhan mahdollisuus ovat saaneet kansan erityisen varpailleen. Eniten askarruttava kysymys on kuitenkin taloudellinen epävarmuus.  

– Vaalien alla oli paljon ratkaisemattomia kysymyksiä. Amerikkalaiset äänestävät lompakollaan eivätkä koe, että USA olisi kestävän vahvuuden tiellä.  

Aaltolan mielestä republikaanien vaalivoitto kertoo siitä, että Obamaa on alettu pitää heikkona. Seuraavat presidentinvaalit ovat kuitenkin kokonaan uusi peli. 

– Yhdysvalloissa politiikka on draamaa, ja seuraavissa presidentinvaaleissa ehdokkaat korostavat varmasti vahvaa USA:ta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme