Mainos
Mainos

Ääri-hindut vastustavat ystävänpäivää Intiassa

Ystävänpäivä eli Pyhän Valentinuksen päivä on saanut ääri-hindut osoittamaan mieltään eri puolilla Intiaa. Hindu-puolueen mukaan päivän viettäminen on moraalitonta ja tuhoaa maan ikiaikaisen kulttuurin.

Ystävänpäivän vietto on kasvattanut suosiotaan Intiassa keskiluokan keskuudessa.Hindu-aktivistit kuitenkin tuomitsevat ruusunpunaiset postikortit, sydämenmuotoiset ilmapallot sekä rakastavaisten kynttiläillaliset. Mielenosoituksia ystävänpäivää vastaan järjestettiin useissa kaupungeissa. Jaipurissa mielenosoittajat polttivat ystävänpäiväkortteja ja yrittivät häiritä puistossa hellyyttä osoittaneita pariskuntia. Poliisi kuitenkin esiti "siveysiskut".

Ääri-hindujen mukaan ystävänpäivän vietto - ja länsimainen kultturi yleensäkin - tuhoaa nuorison moraalin, ja saa nämä esimerkiksi hellimään toisiaan julkisilla paikoilla.

Myös islamilaisessa Kashmirissa vastustettiin päivää. Mustiin pukeutuneet naiset ryntäsivät useisiin ravintoloihin, ja kehoittivat pariskuntia lopettamaan islamin vastaisen päivän vieton ja menemään kotiin.

(MTV3 - Reuters - APTN)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme