Mainos
Mainos

Äärikansalliset valmistautuvat kansannousuun Venäjällä

Pietarissa päämajaansa pitävä Venäjän kansallistasavaltalainen puolue kouluttaa viikottain teini-ikäisiä aseen käyttöön. Puolue valmistautuu kansalaislevottumuuksiin, joiden se uskoo syttyvän Venäjälle lähiaikoina - mahdollisesti jo vapun juhlinnan yhteydessä.

Puolue järjestää Pietarissa kerran viikossa ampumiskoulutusta nuorille. Kurssilaiset ovat keskimäärin 15-vuotiaita. Nuoria koulutetaan ampumaan niin laillisilla kuin laittomillakin aseilla.

Nuorten kiinnostusta äärikansallisen pikkupuolueen toimintaan selitetään sillä että nuoret kokevat asemansa turvattomaksi niin taloudellisesti kuin fyysisestikin.

Beljajevin puolueella on Venäjän kaupungeissa 20 paikallisosastoa. Jäseniä on noin 3000. Venäjällä on useita muitakin samantyyppisiä järjestöjä.

Puolue haluaa vaihtaa Venäjän vallanpitäjät vaikka voimakeinoin. Heille vihollinen numero yksi on Venäjän hallituksen varapääministeri Anatoli Tshubais. Hänen kuvansa on maalitauluna ampumaharjoituksissa. Liikkeen nuorisotoiminnan johtaja vakuuttaa, että kuva on asetettu maaliksi vain vertauskuvallisesti.

Kansallistasavaltalaisessa puolueessa uskotaan, että venäläisten tyytymättömyys nykyiseen hallitukseen riistäytyy pian väkivaltaisuudeksi.
(MTV3/Outi Parikka)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme