Mainos
Mainos

Äärioikeisto myötätuulessa Hollannissa

Äärioikeistolainen Vapauspuolue PVV on menestynyt hyvin Hollannin kunnallisvaaleissa. Vaaleja pidettiin kenraalinharjoituksena kesäkuussa järjestettäville ennenaikaisille parlamenttivaaleille.

Puoluetta johtaa islaminvastaisista lausunnoista tunnetuksi tullut Geert Wilders. Se osallistui kunnallisvaaleihin vain kahdessa kaupungissa, mutta menestyi niissä alustavien tulosten mukaan erinomaisesti. Toisessa kaupungissa PVV nousi suurimmaksi puolueeksi ja toisessa se pääsi kakkoseksi.

- Mikä on mahdollista näissä kahdessa kaupungissa, on mahdollista koko maassa. Tämä on ponnahduslauta voitollemme, Wilders suitsutti.

Tuoreiden mielipidemittausten mukaan PVV saisi kesäkuun parlamenttivaaleissa 27 paikkaa 150-jäsenisestä parlamentista. Puolue kampanjoi muslimien maahanmuuttoa vastaan.

Hollanti ajautui ennenaikaisiin vaaleihin, kun maan hallitus hajosi kiistaan Afganistanissa olevien hollantilaisjoukkojen jatkoajasta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme