Mainos
Mainos

Äärioikeistolainen ryhmä uhkaa murhata Netanyahun

Äärioikeistolainen israelilainen ryhmä on uhannut murhata pääministeri Benjamin Netanyahun, koska tämä luovutti suurimman osan Hebronin kaupungista palestiinalaisten hallintaan.

Israelin poliisi kertoi tänään, että Juutalaisten kostojärjestö -niminen ryhmä on lähettänyt uhkauksiaan tiedotusvälineille. Salainen palvelu tutkii asiaa.

Lehdistölle lähettämissään kirjeissä järjestö sanoo Netanyahun pettäneen maansa ja kansansa ja saavan saman kohtalon kuin petturi Yitzhak Rabin. Äärioikeistolainen juutalaisnuorukainen ampui Israelin pääministerin Yitzhak Rabinin marraskuussa 1995. Rabin oli allekirjoittanut ns. Oslon rauhansopimukset palestiinalaisten kanssa.

Netanyahu puolestaan sopi Israelin vetäytymisestä Hebronista, mikä on suututtanut äärioikeistolaiset juutalaiset ja kaupungissa asuvat noin 400 israelilaista siirtolaista.

Sama Juutalaisten kostojärjestö ilmoitti olleensa myös Rabinin murhan takana, mutta murhaaja Yigal Amir sanoi toimineensa yksin. Amir tuomittiin elinkautiseen vankeuteen.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme