Mainos
Mainos

Äärioikeistolaisen Le Penin presidentinvaalikampanja vaikeuksissa – ranskalaispankit kieltäytyvän antamasta lainaa

Ranskan äärioikeistolaisen Kansallisen Rintaman eli Front National –puolueen presidenttiehdokkaan Marine Le Penin vaalikampanja on vaikeuksissa varojen puutteen vuoksi. Puolueen mukaan ranskalaiset pankit eivät ole myöntäneet sille lainaa sinnikkäästä yrityksestä huolimatta.

Puolueen pääsihteeri Nicolas Bay on nimittänyt pankkien menettelyä poliittiseen mielipiteeseen perustuvaksi syrjinnäksi. Puolue on hakenut 27 miljoonan euron lainaa, mutta pankit ovat kieltäytyneet, kertoo The Independent.

Bay soimaakin nyt pankkeja kovin sanoin.

– Olemme useiden kuukausien ajan pyytäneet lainoja ranskalaisilta ja eurooppalaisilta pankeilta. (...) On todellinen skandaali, että ranskalaiset pankit eivät pelaa demokratian peliä, pääsihteeri tykittää.

– On kandidaatteja, joilla on vähemmän takauksia kuin Marine Le Penillä, mutta he ovat saaneet lainoja. Tämä on todellinen syrjintäongelma, joka perustuu poliittiseen mielipiteeseen.

Lainannut aiemmin Venäjältä

Kansallisen rintaman varoja tutkittiin vuonna 2014 kun selvisi, että se oli saanut yhdeksän miljoonan euron lainan venäläispankilta, jonka uskotaan olevan kytköksissä Kremliin.

Bay toteaa, että mitään rahoitusvaihtoehtoa ei ole suljettu pois tälläkään kertaa. Hän sanoo, että puolueen on pakko kääntyä ulkomaalaisten lainanantajien puoleen, jos ranskalaiset pankit kieltäytyvät edelleen lainanannosta.

Mielipidemittausten mukaan Marine Le Penia kannattaa noin neljännes äänestäjistä. Hänen pahimman vastustajansa on konservatiivien Francois Fillon. Kuun alussa tehdyn kyselyn mukaan Fillon voittaisi Le Penin toisella kierroksella 65 prosentin äänisaaliilla.

Ranskan presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen äänestys pidetään 23. huhtikuuta. Toinen kierros on tarvittaessa toukokuussa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme