Mainos
Mainos

Äärioikeistopomo kärähti räikeästä valheesta: Video "Pariisin iskua juhlivista muslimeista" olikin krikettihurmaa vuodelta 2009

Britannialaisen Britain First -äärioikeistopuolueen johtohahmo Paul Golding on joutunut ivan kohteeksi julkaistuaan Twitterissä videon, jonka hän väitti esittävän lontoolaisia muslimeja juhlimassa Pariisin viimeisintä terrori-iskua. Asiasta kertoo muun muassa brittiläinen iltapäivälehti Daily Mail.

Golding julkaisi perjantaina videon mikroblogipalvelu Twitterissä saatesanoilla "Katsokaa, joukko 'maltillisia' muslimeja juhlimassa Pariisin terrori-iskua Lontoossa".

Videolla suurehko miesjoukkio ilakoi metroaseman lähistöllä Lontoossa. Osa ihmisistä heiluttaa Pakistanin lippua ja veisaa Pakistanin nimeä kovaäänisesti.

Joukko Twitter-käyttäjiä oikaisi miestä pian julkaisun jälkeen kertomalla, että todellisuudessa video on kuvattu jo vuonna 2009 ja että videolla esiintyvien ihmisten ilonaiheena ei ole veriteko, vaan Pakistanin silloinen menestys krikettiottelussa Sri Lankaa vastaan.

Daily Mailin mukaan Golding ei ole kommentoinut tapausta. Muslimivaistaisia tviittejä ahkeraan tahtiin julkaiseva Golding on myös poistanut kohun herättäneen päivityksensä vähin äänin.

Pariisin Champs-Elysees-kadulla torstaina tapahtuneessa iskussa kuoli yksi poliisi ja haavoittui kaksi. Poliisi ampui hyökkääjän välikohtauksen aikana. Ampujan ruumiin läheltä löytyi äärijärjestö Isisiä myötäilevä viesti.

Hyökkääjän radikalisoitumisesta ei ole kuitenkaan löytynyt merkkejä, Pariisin syyttäjä kertoi ranskalaisen Le Figaro -lehden haastattelussa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme