Mainos
Mainos

Ääriryhmät kasvussa Yhdysvalloissa

Äärioikeistolaisten ryhmien terroriteot ovat lisääntyneet Yhdysvalloissa sen jälkeen, kun virastotalo räjäytettiin Oklahomassa kolme vuotta sitten. Ryhmät ovat muun muassa räjäyttäneet siltoja ja tuhonneet patsaita.

Sen sijaan että Oklahoman 168 ihmisen hengen vaatinut terroriteko olisi vähentänyt ihmisten halua kuulua ääriryhmiin, ryhmät ovatkin muuttuneet kovemmiksi ja niiden ja salaliittojen määrät ovat nousseet huomattavasti, arvioi vuodesta 1981 viharyhmiä tutkineen Watchdog organisaation edustaja Mark Potok.

Oklahoman terroriteosta tuomitusta oikeistoryhmään kuuluneesta Timothy McVeighistä on tullut sankari joillekin hallituksen vastaisille ryhmille. Potokin mukaan ääriryhmissä on kuitenkin vain vähän ihmisiä, jotka ovat käytännössä valmiita räjäyttämään siltoja tai murhamaan ihmisiä. Oikeistoradikaalit ovat myös oppineet hyödyntämään internettiä sanomansa levittämisessä.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme