Mainos
Mainos

Ääriserbien uhkailu varjosti Kosovon vaaleja

Kovanlinjan serbien pelottelu varjosti tänään Kosovossa pidettyjä paikallisvaaleja. Pohjois-Kosovon serbien osallistumista pidettiin tärkeänä mittarina alueella asuvien kymmenientuhansien serbien sopeutumiselle muuhun Kosovoon. 

Mutta vain tunteja ennen kuin äänestyskoppien oli määrä sulkeutua Pohjois-Kosovon serbeistä vain kourallinen oli käynyt äänestämässä. Kovanlinjan serbejä oli kerääntynyt äänestyspaikkojen ulkopuolelle Pohjois-Kosovossa uhkailemaan uurnille tulevia ihmisiä. 

Kosovo julistautui itsenäiseksi Serbiasta vuonna 2008, mutta Kosovon pohjoisosassa enemmistönä olevat serbit eivät hyväksy Kosovon hallitusta. 

Serbia ja Kosovo allekirjoittivat huhtikuussa sopimuksen, jonka tarkoituksena on normalisoida maiden väliset suhteet. EU on asettanut suhteiden palauttamisen ehdoksi jäsenyysneuvottelujen aloittamiseksi Serbian kanssa. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme