Mainos
Mainos

Abbas haki tukea Merkeliltä

Palestiinalaisten presidentti yrittää taivutella eurooppalaisia uuden palestiinalaishallinnon taakse.

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas vaatii kansainvälistä yhteisöä lopettamaan palestiinalaishallinnon vastaiset "epäoikeudenmukaiset" talouspakotteet.

-Kahdeksan tai yhdeksän kuukautta kansamme on kärsinyt tämän boikotin takia, Abbas muistutti Berliinissä tavattuaan Saksan liittokanslerin Angela Merkelin.

Kansainväliset avustukset katkaistiin palestiinalaishallinnolta sen jälkeen kun ääriliike Hamas nousi palestiinalaisten hallitukseen vaalivoiton jälkeen.

Abbas kiertää nyt Euroopassa keräämässä tukea uudelle kansallisen yhtenäisyyden hallitukselle, jonka Hamas ja Abbasin johtama maltillisempi Fatah-liike aikovat muodostaa lähiaikoina.

Merkel suhtautui vaatimuksiin pidättyvästi. Hän puolestaan vaati palesiinalaisten hallitusta tunnustamaan Israelin ja aiemmat rauhansopimukset sekä irtisanoutumaan väkivallasta. Hamas ei ole suostunut mihinkään ehdoista aiemmin. Lisäksi Merkel vaati Hamasia vapauttamaan kesäkuussa Gazassa siepatun israelilaissotilaan Gilad Shalitin.

- (Israelilaisvankiloissa) on 10 000 palestiinalaisvankia ja me vaadimme vapautta heille, Abbas vastasi.

Abbas tapaa vielä tänään Brysselissä EU:n ulkopoliittisen edustajan Javier Solanan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme