Mainos
Mainos

Abbas tapaa Israelin puolustusministerin

Palestiinalaisten presidentin ja Israelin puolustusministerin on määrä neuvotella Tulkarmin kaupungin luovutuksesta palestiinalaisille.

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbastapaa Israelin puolustusministerin Shaul Mofazin tänään. Neuvottelujen aiheena on Länsirannalla sijaitsevan Tulkarmin kaupungin siirtyminen Israelin joukoilta palestiinalaisten hallintaan.

Mofazin ja Abbasin odotetaan tapaavan Erezin rajanylityspaikassa illalla. Kyseessä on Israelin ja palestiinalaisten ensimmäinen korkean tason tapaaminen Tel Avivissa viime kuun lopulla tehdyn itsemurhaiskun jälkeen. Israel jäädytti viiden Länsirannan palestiinalaiskaupungin luovutuksen iskun jälkeen.

Israelin on odotettu vetäytyvän Tulkarmista tänään. Palestiinalaisen turvallisuuslähteen mukaan vetäytyminen ei kuitenkaan tapahdu ennen Mofazin ja Abbasin tapaamista.

Mofazin ja Abbasin odotetaan tapaamisessa suunnittelevan myös muiden Länsirannan kaupunkien luovutusta palestiinalaisille.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme