Mainos
Mainos

Abbas tuomitsi synagogaiskun

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas tuomitsee juutalaissynagogaan tehdyn iskun Jerusalemissa.

Abbasin mukaan siviileiden surmaaminen on aina väärin, syyllistyipä siihen kuka hyvänsä.  

Palestiinalaismiesten hyökkäyksessä synagogaan kuoli neljä ihmistä ja haavoittui useita. Molemmat hyökkääjät surmattiin.  

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu vieritti osasyyn hyökkäyksestä Abbasille ja Gazan aluetta hallitsevalle Hamas-järjestölle. 

Hamas kehui iskua ja sanoi sen olleen kosto palestiinalaisen bussikuskin eilisestä kuolemasta. Sukulaiset eivät uskoneet viranomaisten selvitystä, jonka mukaan ajoneuvostaan hirttäytyneenä löytynyt mies oli tehnyt itsemurhan.  

Iskun tehtiin Har Nofin ortodoksijuutalaisten alueella sijaitsevaan uskonnolliseen oppilaitokseen. Synagogassa oli meneillään aamun rukoushetki. Poliisin mukaan kirvein ja pistoolilla aseistautuneet hyökkääjät tulivat Itä-Jerusalemista.  

Väkivalta on lisääntynyt Israelissa ja palestiinalaisalueilla viime viikkoina. Ainakin viisi israelilaista on kuollut palestiinalaisten iskuissa. Kymmenkunta palestiinalaista on myös saanut surmansa. Osaa heistä on epäilty aiempien iskujen tekijöiksi.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme