Mainos
Mainos

Abbas uskoo sovun tulitauosta syntyvän pian

Palestiinalaisten presidentin Mahmoud Abbasin neuvottelut palestiinalaisten äärijärjestöjen kanssa näyttävät tuottavan tulosta. Abbas uskoo pääsevänsä sopuun tulitauosta ääriryhmien kanssa lähiaikoina.

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas kertoi illalla, että aseellisten palestiinalaisryhmien kanssa käytävissä neuvotteluissa on saavutettu merkittävää edistystä.

- Sopu Israelin vastaisten hyökkäysten lopettamisesta on hyvin lähellä, Abbas sanoi palestiinalaisten televisiolle.

Abbas painotti kuitenkin, että Israelin on vastavuoroisesti tehtävä oma osuutensa aselevon aikaansaamiseksi. Hän kehotti Israelia lopettamaan sotilasoperaationsa "palestiinalaiskansaa, kaupunkeja ja kyliä vastaan" ja vapauttamaan palestiinalaisia vankeja.

Abbas on neuvotellut viime päivät aselepoa edeltävästä tulitauosta Hamasin, Islamilaisen jihadin ja muiden palestiinalaisten järjestöjen kanssa. Kaikkien osapuolten mukaan neuvottelut on käyty positiivisessa hengessä.

- Palestiinalaisten kansallisessa vuoropuhelussa on saavutettu merkittävää edistystä, ja me pääsemme sopuun tulitauosta hyvin pian, Abbas sanoi televisiolle viitaten vuoropuhelulla meneillään oleviin neuvotteluihin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme