Mainos
Mainos

Israelin maahyökkäyksessä Gazaan on kuollut jo yli 20

Israelin eilisiltana aloittama maahyökkäys Gazaan on vaatinut jo yli 20 ihmisen hengen. Israelin armeijan mukaan yksi sen sotilaista on kuollut. Gazalalaisviranomaisten mukaan taisteluissa on kuollut 23 palestiinalaista.  

Israel jatkoi aamupäivällä Gazan moukaroimista mereltä ja maarajan yli. Rajan yli vyörytettiin myös panssarivaunuja ja jalkaväkeä.  

Hamas ampui raketteja Ashdodin ja Ashkelonin kaupunkeihin Israelin puolella.  

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas vaati Israelia lopettamaan maahyökkäyksensä Gazassa.  

Yhdysvaltojen ulkoministeri John Kerry soitti Israelin pääministeri Benjamin Netanjahulle ja kehotti Israelia rajoittamaan siviiliuhreja Gazassa. Kerry kehotti Israelia olemaan "tarkka" maahyökkäyksessään.  

Israel on sanonut haluavansa tuhota Hamasin tunneliverkoston Gazassa. Hamas käyttää tunneleita hyökkäyksissään Israelin puolelle. Tunneleita on käytännössä mahdoton tuhota ilmaiskuilla.  

Egypti arvosteli Hamasia eilen. Ulkoministeri Sameh Shoukrin mukaan ainakin 40 ihmishenkeä olisi voitu pelastaa, jos Hamas olisi hyväksynyt Egyptin ehdotuksen tulitauosta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme