Mainos
Mainos

Abortin täyskielto etenee Puolassa

Puolan parlamentti on päättänyt jatkaa suunnitelmia aborttilain tiukentamisen puolesta. Mikäli lakiuudistus toteutuu, abortti kiellettäisiin kokonaan Puolassa.

Kielto koskisi myös niitä naisia, jotka ovat tulleet raskaaksi raiskauksen seurauksena tai joiden terveyttä raskaus uhkaa. Myöskään sikiön kehityshäiriöt eivät oikeuttaisi keskeyttämään raskautta.

Parlamentti hylkäsi tänään vasemmistopuolueen vetoomuksen, jossa lainsäätäjiä pyydettiin keskeyttämään lakiuudistus. Sen sijaan parlamentti nimitti työryhmän, jonka tarkoituksena on viedä lakia eteenpäin.

Puolassa on jo tällä hetkellä yksi Euroopan tiukimmista aborttilainsäädännöistä. Raskauden keskeyttäminen on kielletty lukuun ottamatta niitä tapauksia, joissa raskaus on saanut alkunsa raiskauksen tai insestin seurauksena, uhkaa äidin terveyttä tai sikiö ei ole kehittynyt normaalisti.

Jälkimmäisissä tapauksissakaan sairaalat eivät välttämättä myönnä aborttia.

Laittoman abortin tekijöitä uhkaa nykyisellään jopa kahden vuoden vankeustuomio. Sen sijaan naista, jolle laiton abortti on tehty, ei pidetä vastuullisena asiassa.

Puolalaisen naisjärjestöjen mukaan maassa tehdään jopa 180 000 laitonta aborttia vuosittain.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme