Mainos
Mainos

Aborttilääkärin ampujalle elinkautinen tuomio

Tunnetun aborttilääkärin surmannut mies on tuomittu Yhdysvalloissa elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Varhain tänään Suomen aikaa annetun tuomion mukaan 52-vuotiaalla Scott Roederilla ei ole mahdollisuutta armahdukseen 50 vuoteen.

Roeder todettiin jo tammikuussa syylliseksi murhaan Kansasissa pidetyssä oikeudenkäynnissä. Hän myönsi ampuneensa lääkärin mutta kiisti murhan.

Lääkäri tunnettiin siitä, että hän teki abortteja melko myöhäisessä vaiheessa raskautta. Häntä vastaan oli hyökätty aiemminkin, ja abortin vastustajat olivat osoittaneet mieltä hänen kotinsa ulkopuolella.

Roeder ampui lääkärin vajaa vuosi sitten jumalanpalveluksen aikana Wichitassa Kansasissa. Surma synnytti suuria otsikoita Yhdysvalloissa.

Uusia aborttilakeja on parhaillaan käsittelyssä useissa Yhdysvaltain osavaltioissa, muun muassa Kansasissa ja Nebraskassa.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme