Mainos
Mainos

Aborttilait voivat mennä uusiksi Yhdysvalloissa

Etelä-Dakotan osavaltion kuvernöörin allekirjoittama laki sallii raskauden keskeyttämisen vain, jos se on välttämätön odottavan äidin hengen pelastamiseksi.

Piskuinen Etelä-Dakotan osavaltio on käynnistänyt Yhdysvalloissa suuren aborttiriidan. Tuore laki tekee aborteista käytännössä laittomia ja haastaa samalla maan korkeimman oikeuden tarkastelemaan uudelleen vanhaa päätöstään abortin laillistamisesta.

Kuvernööri Mike Roundsin allekirjoittama laki sallii raskauden keskeyttämisen vain, jos se on välttämätön odottavan äidin hengen pelastamiseksi. Raiskaus- ja sukurutsatapauksissa abortteja ei sallita.

Abortin kannattajat ja vastustajat valmistautuvat nyt pitkään oikeustaisteluun, sillä Etelä-Dakotan uusi laki rikkoo korkeimman oikeuden vuonna 1973 tekemää päätöstä, joka laillisti abortit. Jos vanha päätös kumotaan, kukin osavaltio voi halutessaan kieltää abortit.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme