Mainos
Mainos

Aborttilaiva sai lain suojan

Hollantilaiset abortin puoltajat saavat vastedes jakaa kansainvälisillä vesillä jälkiehkäisylääkkeitä naisille, joiden kotimaassa ns. katumuspillerit ovat laittomia, ilmoitti Hollannin hallitus maanantaina.

Terveysministeri Els Borstin mukaan Women on Waves eli Naiset aalloilla -säätiö saa jakaa katumuspillereitä Aurora-laivassaan. Borstin mukaan Hollannin lipun alla seilaavassa laivassa pätevät Hollannin - abortin sallivat - lait myös kansainvälisillä vesillä.

Kirurgisesti raskaudenkeskeytyksiä ei laivalla kuitenkaan saa tehdä, koska viranomaisilla ei ole keinoja valvoa operaatioita, kertoi Borst radiohaastattelussa.

Aurora-laiva oli kohun aiheena vuosi sitten purjehdittuaan Irlantiin, jossa abortti on lainvastainen joitakin poikkeuksia lukuunottamatta. Women on Waves -säätiö on ilmoittanut seilaavansa Irlantiin pian uudelleen vähentääkseen laittomiin raskaudenkeskeytyksiin kuolevien naisten määrää.

Säätiön mukaan puoskaroituihin abortteihin kuolee maailmassa vuosittain noin 100000 naista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme