Mainos
Mainos

Abu Ghraibin vankeja koiralla pelotellut sai tuomion

Kersantti Michael Smith muistetaan erityisesti valokuvasta, jossa hän pitelee vihaista koiraa vain senttimetrien päässä irakilaisvangista.

Yhdysvaltalainen sotilastuomioistuin on määrännyt kuusi kuukautta vankeutta amerikkalaissotilaalle, joka oli pelotellut vankeja irakilaisessa Abu Ghraibin vankilassa koiran avulla. Armeijassa koirakouluttajana palvellut kersantti Michael Smith määrättiin myös 1860 euron sakkoihin. Lisäksi hänet alennetaan sotamieheksi ja erotetaan asevoimien palveluksesta.

Smith jäi kiinni sen jälkeen, kun vuonna 2004 levinneet kuvat Abu Ghraibin väärinkäytöksistä olivat nostattaneet maailmanlaajuisen vastalauseiden myrskyn. Kuvissa amerikkalaisvartijat nöyryyttävät irakilaisvankeja.

Eräässä valokuvassa näkyi Smith pitelemässä vihaista koiraa vain senttimetrien päässä pelokkaasta vangista.

Päätekijöinä pidetyt vartijat on jo tuomittu. Charles Graner tuomittiin kymmeneksi, Ivan Frederick kahdeksaksi ja Lynndie England kolmeksi vuodeksi vankilaan.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme