Mainos
Mainos

Abu Sayyaf lupasi vapauttaa naiset

Abu Sayyaf -sissit ovat luvanneet vapauttaa neljä länsimaalaista naispanttivankia Jolon saarelta. Uutistoimisto AFP:n mukaan naiset vapautetaan tänään iltapäivällä tai huomisaamuna.

Jolon panttivankeja

Muiden panttivankien vapauttamisesta sissit eivät ole vielä kertoneet. Aiemmin uskottiin, että naisten lisäksi vapauteen pääsisi myös kaksi miespanttivankia mutta sissit ovat luvanneet vapauttaa ainoastaan naiset. Loppujen panttivankien odotetaan vapautuvan ensi viikolla.

Toiveet vankien vapauttamisesta lisääntyivät entisestään aamulla, kun Filippiinien viranomaiset kuljettivat toimittajia ja viranomaisia Jolon saarelle, jotta toimittajat voisivat valmistautua panttivankien vapauttamiseen.

Neuvotteluja lähellä olevat lähteet kertoivat aiemmin, että tänään mahdollisesti vapautettavien joukossa olisi naisten lisäksi ollut kaksi miesvankia. Eilen saadun tiedon mukaan vapautettavien joukossa olisi ollut ainakin toinen suomalaisista panttivangeista. Suomen ulkoministeriöstä tietoa suomalaisvankien kohtalosta ei kuitenkaan vahvistettu. Ulkoministeriön edustajan mukaan Suomella on mahdollisia vapautuksia varten kaikki ne valmiudet, jotka ovat aiemminkin olleet.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme