Mainos
Mainos

Abu Sayyaf vaatii armeijaa vetäytymään

Filippiiniläisen Abu Sayyaf -sissiliikkeen johtaja sanoi tänään, että sissien ottamat panttivangit ovat kohtalaisen hyvässä turvassa. Sissien johtaja Abu Sabaya kertoi paikallisen radiokanavan välityksellä, että panttivankina oleva amerikkalainen mies on haavoittunut selkään sissien ja armeijan välisissä taisteluissa.

Sabaya kertoi myös puhuneensa hallituksen edustajan kanssa viikonloppuna. Hän kuitenkin lisäsi, että neuvotteluja panttivankien vapautuksesta jatketaan vasta, kun armeija on vetäytynyt Filippiinien eteläosassa sijaitsevalta Basilanin saarelta.

Sissijohtaja myönsi, että sissit surmasivat kaksi filippiiniläistä panttivankia viikonloppuna paetessaan armeijan hyökkäystä.

Abu Sayyaf -sissiryhmä sieppasi kaksikymmentä ihmistä Palawanin saarelta viime kuussa. Siepatuista kolme oli amerikkalaisia ja 17 filippiiniläisiä. Kaikkiaan sisseillä on 59 panttivankia Basilanin saarella.

(STT-AFP-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme