Mainos
Mainos

Acehin rauhanprosessi edennyt yli odotusten

Kansainvälinen kriisintutkimuslaitos ICG kiittelee raportissaan Acehin rauhanprosessin molempia osapuolia.

Indonesian hallituksen ja Acehin maakunnan kapinallisten välinen rauhanprosessi on edennyt yli odotusten, todetaan kansainvälisen kriisintutkimuslaitoksen ICG:n raportissa.

ICG katsoo raportissaan, että molemmat osapuolet ovat noudattaneet rauhansopimusta hyvin. Erityisen myönteisenä ICG pitää sitä, että alueella ei ole puhjennut uusia väkivaltaisuuksia ja että Indonesian hallituksen armahtamat Vapaa Aceh -liikkeen jäsenet ovat päässeet palaamaan koteihinsa ilman välikohtauksia.

ICG:n mukaan vastaisuudessa on kiinnitettävä erityistä huomiota entisten GAMin taistelijoiden integroimiseen takaisin yhteiskuntaan. Asiaan liittyvä, erityisesti GAMin poliittista toimintaa koskeva laki on vielä valmistelun alla, eikä sen hyväksymistä parlamentissa pidetä läpihuutojuttuna.

Lähes kolme vuosikymmentä kestäneen konfliktin lopettamiseen tähtäävä rauhansopimus allekirjoitettiin elokuussa Helsingissä Martti Ahtisaaren johdolla.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme