Mainos
Mainos

Acehin rauhanprosessi taas vastatuulessa

Vapaa Aceh -sissiliikkeen sotilaskomentaja sanoi, että Indonesian hallituksella ei ole aikomustakaan edetä rauhan rakentamisessa. Acehin konflikti Sumatran saaren pohjoiskärjessä on jatkunut lähes 30 vuotta.

Toiveet rauhan saamisesta Acehin maakuntaan Indonesiassa kokivat torstaina uuden kolauksen, kun Vapaa Aceh (GAM) -sissiliikkeen sotilasjohto tuomitsi kovin sanoin Indonesian hallituksen toimet.

GAMin sotilaskomentajan Muzakkir Manafin lausunnon mukaan on tullut "kauhistuttavan selväksi, että hallituksella ei ole pienintäkään aikomusta edetä."

Lausunnossa sanotaan lisäksi, että "kieltäytymällä hyväksymästä järkeviä poliittisia toimia kriisin ratkaisemiseksi Indonesian hallitus on osoittanut, että mikään ei ole muuttunut hiukkaakaan".

Indonesian hallitus antoi aikaisemmin tällä viikolla ymmärtää, että se ei tule suostumaan GAMin vaatimuksiin poliittisesta edustuksesta Acehissa. Myöhemmin Indonesian armeija viestitti, että se ei ole valmis tulitaukoon maakunnassa.

Indonesian hallitus ja GAM ovat neuvotelleet mahdollisesta rauhansopimuksesta neljä kertaa Suomessa presidentti Martti Ahtisaaren johdolla. Neuvottelut jatkuvat viidennellä kierroksella 12. heinäkuuta.

Acehin konflikti Sumatran saaren pohjoiskärjessä on jatkunut liki 30 vuotta. Taisteluissa on kuollut ainakin 12 000 ihmistä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme