Mainos
Mainos

Adoptioisä tuomittiin elinkautiseen 1-vuotiaan Elsien murhasta Britanniassa – kuvaili vauvaa "saatanaksi potkupuvussa"

Walesin Cardiffissa asuva Matthew Scully-Hicks murhasi puolitoistavuotiaan adoptiotyttärensä, Elsien, vain kaksi viikkoa sen jälkeen, kun oli aviomiehensä kanssa muodollisesti adoptoinut tämän. Oikeus totesi miehen syylliseksi ja määräsi hänelle elinkautisen vankeusrangaistuksen. Asiasta kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Scully-Hicks kiisti vahingoittaneensa tytärtään. Toukokuussa 2016 hän soitti itse hätänumeroon ja kertoi löytäneensä lapsen elottomana lattialta sen jälkeen, kun oli jättänyt tämän hetkeksi yksin vaipanvaihdon yhteydessä.

Oikeus ei kuitenkaan uskonut miehen kertomusta.

Löydettäessä Elsiellä oli vakavia vammoja ympäri kehoaan, muun muassa kallonmurtuma, murtunut jalka ja mustelmia. Hän kuoli vammoihinsa sairaalassa.

Oikeudessa kuullun patologin mukaan vammat viittasivat siihen, että lasta oli ravisteltu väkivaltaisesti.

Puoliso ei ollut epäillyt mitään

Tapaus on järkyttänyt Britanniaa, sillä sosiaaliviranomaiset vierailivat Scully-Hickisin kotona adoptioprosessin aikana tarkkailemassa lapsen sopeutumista uuteen perheeseen, eivätkä löytäneet mitään tavallisuudesta poikkeavaa lapsen tai vanhempien käytöksessä.

Ulkopuolisille Scully-Hicks vaikutti BBC:n mukaan rakastavalta isältä, ja Elsie paljon toivotulta lapselta.

Oikeudenkäynnissä Scully-Hicksin kerrottiin kuitenkin muun muassa lähettäneen tekstiviestejä, joissa hän kuvaili adoptiotytärtään ”saatanaksi potkupuvussa” ja ”psykoksi”. Naapurit kertoivat kuulleensa Scully-Hicksin huutavan ja kiroilevan lapselle.

Mies onnistui salaamaan tekonsa myös aviomieheltään Craigilta.

Pari meni naimisiin vuonna 2012 ja päätti adoptoida pienen lapsen. He päättivät, että Matthew olisi kotona hoitamassa lasta, sillä Craig joutuisi olemaan työnsä takia paljon poissa kotoa. Elsie tuli perheeseen syyskuussa 2015. 

Aviomies sanoi, ettei ollut epäillyt mitään.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme