Mainos
Mainos

Adoptoidut naiset tapasivat kirjoituskurssilla - huomasivat olevansa siskoksia

Yhdysvalloissa kahden naisen tiet kohtasivat uskomattomalla tavalla heidän yhteisen intohimonsa, kirjoittamisen vuoksi. Heidän tarinansa kertoo The New York Times.

Lizzie Valverde ja Katy Olson adoptoitiin vauvoina Floridan Tampasta teini-ikäisen äidin vaikean elämäntilanteen, huumeidenkäytön ja muiden ongelmien vuoksi. Valverde varttui New Jerseyssä ja Olson etupäässä Floridassa ja Iowassa.

Sattumalta molemmat naiset muuttivat uran perässä New Yorkiin ja päättivät kolmekymppisinä alkaa opiskella täyspäiväisesti kirjoittamista. Molemmat naiset pääsivät opiskelemaan kirjoittamista Columbian yliopistoon.

Luovan kirjoittamisen kurssi alkoi tammikuussa 2013. Oppilaat istutettiin pyödän ympärille ja heidän tuli esitellä itsensä. Valverde aloitti ja kertoi muun muassa, että hänet oli adoptoitu lapsena ja että hänellä on itsellään nuori tytär. Olson pöyristyi.

– Näytti kuin hän olisi saanut paniikkikohtauksen, Valverde kertoi myöhemmin The New York Timesille.

Syy paniikkikohtaukselle oli se, että Valverden kertoma sopi täysin siihen, mitä Olson oli hiljattain saanut tietää omasta biologisesta perheestään. 

Olson lähestyi Valverdeä tunnin jälkeen ja alkoi kysellä yksityiskohtaisia kysymyksiä hänen elämästään. Lopulta oli selvää, että naiset olivat kuin olivatkin siskoksia.

Nyt sisarukset ovat läheisiä, he viettävät lomia yhdessä ja ovat tavanneet toistensa adoptioperheet.

Valverde oli myös aiemmin selvittänyt heidän äitinsä henkilöllisyyden ja jopa tavannut tämän. Selvisi, että äidillä on kolme poikaa ja hän elää edelleen köyhissä oloissa. Myös sisarusten äiti oli aina halunnut kirjailijaksi, mutta hänen rankka ja huumeiden varjostama elämänsä köyhyydessä sekä mielenterveysongelmat olivat estäneet unelmien toteuttamisen.

– Näen heissä sen, mitä olisin voinut olla. He molemmat elävät niin kuin olisin itsekin halunnut elää, naisten äiti Leslie Parker kertoo.

Olson valmistuu tänään kandidaatiksi yliopistosta. Äiti ja tyttäret aikovat juhlia juhlaa yhdessä.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme