Mainos
Mainos

Afganistanilaispäällikölle 20 vuotta vankeutta Britanniassa

Brittiläinen tuomioistuin totesi, että heimopäällikön yksityisarmeija oli syyllistynyt 1990-luvulla Afganistanissa siviilien raiskauksiin, tappoihin ja kidutuksiin.

Brittiläinen tuomioistuin on langettanut 20 vuoden vankeustuomion afganistanilaiselle heimopäällikölle siviilien kiduttamisesta ja terrorisoimisesta Afganistanissa. 42-vuotias Farayadi Zardad todettiin jo eilen syylliseksi. Oikeudessa esitettyjen todisteiden mukaan Zardad ja hänen yksityisarmeijansa oli vuosina 1991-96 ryöstänyt, raiskannut, kiduttanut ja tappanut ihmisiä alueella, joka sijaitsee Kabulista Pakistaniin johtavan päätien varrella.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Britanniassa annetaan tuomio jossakin muussa maassa tehdystä ihmisoikeusrikoksesta. Tämä oli myös ensimmäinen kerta, kun todistajat saattoivat antaa lausuntonsa nimettöminä satelliittiyhteyden kautta.

Eräät afganistanilaiset todistajat kertoivat saaneensa tappouhkauksia, koska he olivat suostuneet antamaan lausuntoja Kabulissa.

Zardad tuli Britanniaan vuonna 1998 ja anoi poliittista turvapaikkaa. Hänellä oli pizzaravintola Lontoossa vuonna 2002, kun hänet pidätettiin BBC-yleisradioyhtiön esittämien paljastusten jälkeen.

(MTV3-Reuters-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme