Mainos
Mainos

Afganistanin järistyksissä yli sata uhria

Ainakin 50 ihmistä on saanut surmansa ja noin 150 loukkaantunut maanjäristyksessä Nahrinin kaupungin lähistöllä Afganistanin pohjoisosassa, kertovat afgaaniviranomaiset.

Kymmenien rakennusten kerrottiin sortuneen kahdessa Nahrinin lähikylässä. YK:n edustaja Kabulissa, Rebecca Richards, sanoi, että avustustyöntekijöitä oli jo matkalla onnettomuusalueelle.

Järistyksen voimakkuudeksi mitattiin 5,6 richteriä. Lisäksi useat jälkijäristykset vavisuttivat aluetta. Maa vavahteli myös Afganistanin muissa osissa ja tuntui 160 kilometrin päässä pääkaupungissa Kabulissa sekä naapurimaan Pakistanin puolella.

Tämänpäiväinen järistys tapahtui vain hieman yli kaksi viikkoa sen jälkeen, kun edellinen maanjäristysten sarja alueella vaati yli tuhannen ihmisen hengen.

Pakistanin seismologien mukaan järistyksen keskus oli Hindukushin vuoristossa. Helsingin yliopiston seismologian laitoksen mukaan järistyksen voimakkuus oli 6,0 richteriä.

(MTV3-Reuters-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme