Mainos
Mainos

Afganistanin naisille perätään oikeuksia

Amnesty Internationalin mukaan Afganistanin naiset eivät ole saaneet oikeuksiaan.

Kansainvälinen yhteisö on epäonnistunut yrityksissään vahvistaa naisten asemaa Afganistanissa, arvostelee ihmisoikeusjärjestö Amnesty International maanantaina julkaistussa raportissa.

Amnestyn mukaan afganistanilaisten naisten sortaminen, heihin kohdistuvat väkivaltaisuudet ja yleinen turvattomuus ovat pysyneet vakavina ongelmina ääri-islamilaisen Taleban-hallinnon kukistuttua kaksi vuotta sitten.

Esimerkiksi alaikäisiä tyttöjä naitetaan edelleen heitä huomattavasti vanhemmille miehille, raportissa huomautetaan. Amnesty muistuttaa, että muiden muassa Yhdysvaltain presidentti George W. Bush ja ulkoministeri Colin Powell ovat luvanneet Afganistanin sodan parantavan naisten oikeuksia.

Järjestön mukaan Afganistanin ihmisoikeustilanne on yhä kestämätön ja viranomaisten pitäisi ryhtyä pikaisiin toimiin naisten aseman vahvistamiseksi. Amnesty näkee Afganistanin lainsäädännössä vakavia puutteita, joiden takia erityisesti naiset joutuvat kärsimään.

Esimerkiksi maan vankiloissa on tiettävästi satoja naisia tuomittuina sosiaalisten ja uskonnollisten sääntöjen rikkomisesta.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme