Mainos
Mainos

Afganistanin osapuolet neuvottelupöydässä

Suurta osaa Afganistanista hallitseva Taliban-liike ja sen kanssa taisteleva oppositio neuvottelivat torstaina aselevosta.

Neuvottelut käytiin YK:n Afganistanin-erityislähettilään Norbert Hollin johdolla Pakistanissa. Hollin mukaan Talibanin vt. ulkoministerin Mohammed Ghousin ja oppositiota edustaneen kenraali Payndan tapaaminen "ei ollut helppo".

Holl aikoo kuitenkin järjestää uudet neuvottelut 18. marraskuuta YK:ssa pidettävän Afganistan-kokouksen jälkeen. Osapuolet ovat Hollin mukaan yhtä mieltä pääkaupunki Kabulin demilitarisoinnista osana poliittista ratkaisua. Yhteistä näkemystä ei ole sen sijaan syntynyt siitä, kuinka kauas joukot vetäytyvät Kabulista ja millainen on kaupunkia valvomaan saapuvien puolueettomien joukkojen kokoonpano.

Ääri-islamilaisen Talibanin taistelijat valtasivat Kabulin syyskuussa. Talibania vastustavan opposition joukot ovat asemissa noin 20 kilometriä kaupungin pohjoispuolella.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme