Mainos
Mainos

Afganistanin rauhanneuvottelut alkoivat

Afganistanin keskenään sotivat osapuolet aloittivat tänään rauhanneuvottelut Islamabadissa, Pakistanissa. Vallassa olevan Taliban-liikkeen ja maan suurimman oppositioryhmän neuvottelut käydään YK:n ja Islamilaisten maiden järjestön suojeluksessa.

Aluksi osapuolet yrittävät sopia yhteisestä komiteasta, joka käsittelisi poliittisia kysymyksiä. Muita neuvotteluaiheita ovat tulitauko, vankien vaihto ja humanitaarisen avun jakelu. Neuvottelujen aattona osapuolet syyttivät toisiaan suurhyökkäyksestä Afganistanin pääkaupungin Kabulin pohjoispuolella. Paikallisten asukkaiden ja riippumattomien lähteiden mukaan alueella käytiin eilen taisteluja, jotka olivat kiivaimmat yhdeksään kuukauteen.

Taliban-sissit tulivat valtaan Afganistanissa syyskuussa 1996. Tällä haavaa liikkeellä on kaksi kolmasosaa maasta valvonnassaan. Vain Pakistan, Saudi-Arabia ja Yhtyneet Arabiemiirikunnat tunnustavat Talibanin Afganistanin hallitukseksi. Afganistanin oppositio on hajaantunut keskenään kiisteleviksi ryhmiksi. Maan sisällissota on jatkunut jo pari vuosikymmentä.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme