Mainos
Mainos

Afganistanin uzbekkijohtaja tukee syrjäytettyä hallitusta

Afganistanin uzbekkijohtaja Abdul Rashid Dostum neuvotteli tänään maan syrjäytetyn presidentin Burhanuddin Rabbanin kanssa Mazar-i-Sharifin kaupungin liepeillä maan pohjoisosassa. Neuvotteluihin odotettiin myös Rabbanin sotilaskomentajaa Ahmad Shah Masoodia.

Ennen tapaamista ilmoitettiin, että kenraali Dostum on siirtynyt tukemaan Taliban-sissien syrjäyttämää presidenttiä ja tämän kannattajia. Asiasta kertoi Rabbanin hallituksen Intian-suurlähettiläs Masood Khalili Delhissä.

Khalilin mukaan Dostum oli ilmoittanut tuestaan Rabbanille tänään lähettämässään viestissä. Rabbani sanoi myöhään eilen Iranin televisiossa, että hänen pohjoisessa olevat joukkonsa ovat järjestäytymässä uuteen hyökkäykseen Taliban-sissejä vastaan.

Rabbanin joukkoja johtaa Masood, ja ratkaisevan yhteenoton sissien kanssa arvellaan tapahtuvan Pansherin laaksossa tai sitä ympäröivillä vuorilla.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme