Mainos
Mainos

Afganistanin vaaliboikotti rakoilee

Afganistanin väliaikaisen presidentin Hamid Karzain vastaehdokkaat ovat luopumassa vaaliboikotista. Asian varmistaa käytännössä sotapäällikkö Abdul Rashid Dostumin ilmoitus vaaliboikotista luopumisesta. Dostumin edustajan mukaan päällikkö on optimistinen hallituksen tulevaisuuden suhteen ja uskoo, että hallituksesta tulee kattava. Päätös tuli sen jälkeen kun Dostum oli käynyt neuvotteluja välittäjien kanssa.

Dostumin päätös tarkoittaa sitä, että 15 presidenttiehdokkaan lauantaina aloittama vaaliboikotti on käytännössä ohitse. Dostum oli viimeinen maan väliaikaisen presidentin Hamid Karzain kolmesta tärkeimmästä kilpailijasta, joka luopui boikotista.

Presidenttiehdokkaat aloittivat boikotin maan ensimmäisissä presidentinvaaleissa lauantaina sen jälkeen kun oli käynyt selville, että äänestäjien merkitsemiseen tarkoitettu muste oli ainakin joissain paikoissa sellaista, että se oli helposti pestävissä pois. Musteen tarkoituksena oli estää ketään äänestämästä useammin kuin kerran.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme