Mainos
Mainos

Afganistanissa heitettiin tyttöjen päälle happoa: "Tämä on kosto siitä, että käytte koulussa"

Afganistanissa kolmen tytön päälle heitettiin happoa heidän koulumatkallaan, kertoo CNN. Syy happohyökkäykselle oli yksinkertaisesti se, että tytöt käyvät koulua.

Afganistanin läntisessä Heratin provinssissa koulua käyvät 16- ja 18 -vuotiaat tytöt olivat matkalla kouluun, kun moottoripyörällä liikkuneet hyökkääjät ajoivat heidän luokseen ja heittivät heidän päälleen happoa.

– Tytöt kuljetettiin nopeasti tänne sairaalaan, ennen kuin heidän vanhempansa olisivat vieneet heidät muualle, kertoo paikallisen sairaalan johtaja Jamal Abdul Naser Akhundzada.

Kahden tytön tila oli kriittinen hyökkäyksen jälkeen. Akhundzadan mukaan uhrit kertoivat happohyökkäyksen toteuttajina olleen kaksi miestä.

– Hapon heittämisen jälkeen miehet olivat sanoneet tytöille, että tämä on rangaistus siitä, että käytte koulussa, Akhundzada kertoo.

Paikallinen poliisi vakuuttaa, että hyökkääjiä etsitään toden teolla.

Acid survivors foundationin mukaan vuonna 2015 on tehty 21 happohyökkäystä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme