Mainos
Mainos

Afganistanissa isku Saksan konsulaattiin – kaksi kuoli ja yli sata haavoittui

Afganistanissa Saksan konsulaattiin tehdyn pommi-iskun uhrimäärä on noussut ainakin kuuteen. Haavoittuneita on toistasataa. Äärijärjestö Taleban on ilmoittanut, että se räjäytti autopommin Mazar-i-Sharifin kaupungissa kostona Yhdysvaltain tekemille ilmaiskuille.

Sairaaloista kerrottiin, että useiden haavoittuneiden tila on kriittinen. Haavoittuneiden joukossa on ainakin kymmenen lasta.

Paikallinen poliisi tiedotti, että itsemurhapommittaja ajoi räjähteillä lastatun autonsa Saksan konsulaatin seinään myöhään eilisiltana. Konsulaatin luota kuultiin räjähdyksen jälkeen myös tulitusta.

Uhrit ilmeisesti paikallisia

New York Timesin mukaan kukaan Saksan konsulaatin työntekijöistä ei ole haavoittunut hyökkäyksessä. Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier kutsui koolle ulkoministeriön hätäkokouksen iskun vuoksi.

Taleban ilmoitti tehneensä iskun kostona Yhdysvaltain aiemmin marraskuussa Kunduzin alueelle tekemistä ilmaiskuista. Niissä sai surmansa 32 siviiliä.

Saksalla on ollut jo vuosia sotilaita Afganistanin pohjoisosan Mazar-i-Sharifissa. Nykyisin alueella on Saksan sotilaita lähinnä kouluttamassa paikallisia turvallisuusjoukkoja.

Koko Afganistanin alueen turvallisuustilanne on heikentynyt alkutalven aikana. 

Suomessa Maahanmuuttovirasto katsoi toukokuussa, että turvallisuustilanne myös Afganistanissa on parantunut ja tiukensi oleskeluluvan saamisen ehtoja. Katso uutisvideo aiheesta:Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme