Mainos
Mainos

Taleban tehnyt itsemurhaiskun Kabulissa – ainakin 28 kuollut, 300 haavoittunut

Afganistanissa terroristijärjestö Taleban on tehnyt itsemurhaiskun pääkaupungissa Kabulissa lähellä maan puolustusministeriötä ja tiedustelupalvelun toimistoja. Isku tapahtui aamuruuhkan aikaan.

Terroristijärjestö Talebanin itsemurhaiskussa Kabulissa on kuollut ainakin 28 ihmistä, joista suurin osa oli siviilejä, kertoo paikallinen poliisi. Lisäksi yli 300 ihmistä on haavoittunut pommin räjähdettyä autossa.  

Lähettyvillä sijaitsee myös Yhdysvaltain suurlähetystö, joka ei lähetystön mukaan vahingoittunut iskussa. 

Poliisilähteet kertovat CNN:n mukaan, että isku kohdistui Afganistanin turvallisuusjoukkoihin, joiden tehtävänä on turvata valtionjohtoa. Iskun jälkeen kaupungissa on käyty myös tulitaisteluja.

– Raukkamaiset terrori-iskut eivät heikennä turvallisuusjoukkojen halua ja määrätietoisuutta taistella terrorismia vastaan, sanoi presidentti Ashraf Ghani.  

Presidentin toimistolta tviitattiin, että isku oli selvästi kohdistettu Afganistanin turvallisuusjoukkoihin. Iskun jälkeen kaupungissa on käyty myös tulitaisteluja. 

Isku tapahtui viikko sen jälkeen, kun Taleban ilmoitti aloittavansa perinteisen keväthyökkäyksensä Afganistanissa. Afganistanin hallitus on yrittänyt saada Talebania neuvottelupöytään sopimaan rauhasta. Taleban on sen sijaan varoittanut, että se aikoo tehdä laajoja hyökkäyksiä vastustajan kohteisiin koko maassa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme