Mainos
Mainos

Afganistanissa kiistaa parlamentin valinnasta

Afganistanin yleiskokous loya jirga on ajautunut suuriin erimielisyyksiin maan parlamentin valinnasta. Kiistat ovat hidastaneet päätöksentekoa niin, että kokouksen istuntoa tullaan todennäköisesti jatkamaan vielä huomenna. Yleiskokouksen oli määrä päättyä tänään.

Tänään kiistakapulana on ollut parlamentin valintamenettely. Alkuperäisen esityksen mukaan parlamenttiin valitaan kaksi edustajaa kustakin maan 32 maakunnasta. Lisäksi naisille on varattu 15 paikan kiintiö ja siviilihallinnon edustajille viisi paikkaa. Menettely ei kuitenkaan kaikkia miellyttänyt, ja kokouksessa esitettiinkin lukuisia uusia ehdotuksia.

- Kaikki haluavat päästä parlamenttiin. Tilanne on kaoottinen, eräs edustaja sanoi.

Myös maan hallituksen kokoonpano on vielä avoinna. Toistaiseksi loya jirga ei ole päässyt yksimielisyyteen muusta kuin siitä, että Hamid Karzai jatkaa maan johdossa vuonna 2004 pidettäviin vaaleihin saakka.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme