Mainos
Mainos

Afganistanissa protestoitiin Muhammad-pilakuvan julkaisua

Tuhatkunta ihmistä osoitti tänään mieltään Pohjois-Afganistanissa tuomiten profeetta Muhammadin pilakuvan julkaisun tanskalaislehdissä. Samalla mielenosoittajat tuomitsivat Koraania käsittelevän elokuvan, joka on määrä julkaista Hollannissa.

Mielenosoitus järjestettiin Mazar-i-Sharifin kaupungissa. Ihmiset polttivat Hollannin ja Tanskan lippuja ja huusivat iskulauseita "islamin vihollisia" vastaan.

Suuri osa mielenosoittajista oli islamilaisia uskonoppineita.

Marssijat vaativat tanskalaisia ja hollantilaisia joukkoja poistumaan Afganistanista, jos heidän kotimaissaan ei kunnioiteta Afganistanin uskontoa.

Muhammadia käsittelevät pilakuvat julkaistiin ensimmäisen kerran tanskalaislehdessä 2005. Viime kuussa useat tanskalaislehdet julkaisivat yhden piirroksista vastalauseena pilapiirtäjään kohdistuville murhauhkauksille.

Hollantilaiselta parlamenttiedustajalta on tulossa Koraania käsittelevä lyhytfilmi, jonka julkaisemista on vastustettu useissa islamilaisissa maissa. Filmi on tarkoitus julkaista internetissä.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme