Mainos
Mainos

Afganistanissa viitteitä joukkotuhoaseista

Yhdysvallat sanoo löytäneensä Afganistanista yli 40 paikkaa, joissa on mahdollisesti tehty joukkotuhoaseisiin liittyvää tutkimusta, kertoi Yhdysvaltain Afganistan-joukkojen komentaja kenraali Tommy Franks eilen. Kyseiset laboratoriot ovat nyt komentajan mukaan Talebania vastaan taistelevien joukkojen hallussa, ja amerikkalaiset etsivät niistä todisteita kemiallisista ja biologisista aseista sekä ydinaseista. Löydökset on tarkoitus viedä tutkittaviksi Yhdysvaltoihin.

Yhdysvallat uskoo, että terrori-iskuista epäilty Osama bin Laden ja hänen al-Qaida-verkostonsa on saattanut pyrkiä kehittämään joukkotuhoaseita tukikohdissaan Afganistanissa. Kenraali Tommy Franks kertoi lisäksi, että al-Qaida-verkoston jäseniä etsivät amerikkalaisjoukot ovat keskittäneet etsintänsä eteläisen Kandaharin ja itäisen Jalalabadin kaupunkien ympäristöön.

(MTV3-STT-AFP-AP)

(Huomenta Suomi 28.11.2001)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme