Mainos
Mainos

AFP: Saddam johtaa sissisotaa Irakissa

Irakin kukistettu johtaja Saddam Hussein piileskelee Bagdadista länteen sijaitsevalla alueella, mistä hän johtaa sissitoimintaa amerikkalaisia joukkoja vastaan. Näin kertoo ranskalaisen uutistoimiston AFP:n haastattelema irakilainen heimojohtaja ja Saddamin tukija.

-Saddam Hussein voi hyvin ja elää Irakin länsiosassa, kertoi mies, joka käyttää itsestään nimeä Abu Mohammad. -Irakin presidentti johtaa sotilaallisia operaatioita amerikkalaisjoukkoja vastaan, mies vakuutti lauantaina tehdyssä haastattelussa.

Mies kertoi myös Saddamin esiintyneen baath-puolueen kokouksessa ramadan-paastokuukauden lopulla sata kilometriä Bagdadista länteen sijaitsevassa Ramadissa.

Yhdysvallat on luvannut 25 miljoonan dollarin palkkion tiedoista, jotka johtavat Saddamin pidätykseen.

Abu Mohammad vakuutti AFP:lle, että ylivoimainen enemmistö amerikkalaisia vastaan taistelevista sisseistä on irakilaisia. -Arabivapaaehtoisten määrä on hyvin pieni, hän sanoi.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme