Mainos
Mainos

AFP: Suomalaisten sieppaajaksi epäillään al-Qaidaa

Uutistoimisto AFP:n mukaan Jemenissä kaapattujen kahden suomalaisen ja yhden itävaltalaisen sieppauksesta epäillään terroristiverkosto al-Qaidaa.

Jemenin turvallisuusjoukkoihin kuuluva lähde kertoo uutistoimisto AFP:lle, että verkosto oli hieman yli viikko sitten uhannut kaapata länsimaalaisia alueella. AFP:n mukaan lähde kertoo, että siepattujen uskotaan olevan yhä Sanaan kaupungissa.

Suomalainen mies ja nainen sekä itävaltalainen mies kaapattiin Sanaassa eilen. Uutistoimistojen ja jemeniläismedian mukaan aseistautuneet miehet pakottivat kolmikon autoonsa, kun suomalaiset ja itävaltalainen olivat olleet ostoksilla. Siepattujen kerrotaan olleen Jemenissä opiskelemassa arabiaa.

Itävaltalaisen uutistoimisto APA:n mukaan suomalaisten kanssa samaan aikaan siepattu mies on 26-vuotias wieniläinen.

Suomen ulkoministeriö on vahvistanut sieppauksen ja tiedottaa asiasta tänään aamupäivällä. Ministeriön mukaan kaapattujen henkilöllisyydet ovat selvillä.

Länsimaalaisten matkailijoiden sieppauksia tapahtuu aika ajoin Jemenissä. Suomen ulkoministeriö suosittelee välttämään maahan matkustamista.

(MTV3 - STT - AFP -Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme