Mainos
Mainos

Afrikan aids-järjestöt: Paavi oli jarru

Afrikan aids-aktivistien mukaan edesmenneen paavi Johannes Paavali II:n kondomien käytön vastustus on ollut pääeste aidsin vastaisen työn toteutumiselle.

-Olemme sitä mieltä, että hänen asemansa oli suuri este aidsin leviämisen hidastamiseksi Afrikassa, vaikkakin hänen vaikutustaan on vaikea arvioida, sanoi eteläafrikkalaisen Treatment Action Campaign -lobbausryhmän edustaja Nathan Geffen. Geffen sanoi toivovansa, että uudella paavilla on myönteisempi ja vähemmän konservatiivinen asenne kondomien käyttöön ja syntyvyyden säännöstelyyn.

Edesmennyt paavi taisteli väsymättömästi kondomeja ja ehkäisyä vastaan. Vuonna 1988 antamassaan viestissä hän totesi ehkäisyn olevan "luontaisesti kiellettyä". Aids tappoi Afrikassa vuonna 2004 2,3 miljoonaa ihmistä ja 3,1 miljoonaa sai hiv-tartunnan. Kaikkiaan kaksi kolmasosaa maailman aidsia sairastavista asuu Afrikassa.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme